Majoneze e bere ne kushte shtepie

00.4majoneza shtepi9845123

Majonezi mund të përgatitet në shtëpi sipas recetës se mëposhtme:

Përbërësit për (afërsisht) 300gr majonzë:

2 të verdha veze në temperaturë ambienti
1 lugë gjelle mustardë me shije të fortë
Kripe e piper i bluar në moment
250 ml vaj kikiriku ose 2/3 vaj kikiriku +1/3 vaj ulliri
2 lugë gjelle uthull verë e bardhë ose 2 lugë lëng limoni

Përgatitja:

Mbështesim një tas qelqi (mundësisht) mbi një pecetë të palosur në katërsh. Hedhim në të të verdhat e vezëve, mustardën, pak kripë dhe piper dhe i përziejmë me rrahësin e vezëve me dorë, për 30 sekonda. Shtojmë vajin ngadalë duke e vazhduar pa ndërpreje përzierjen. 

Sapo të shohim që majoneza po trashet e hedhim me curril më të trashë vajin pa ndaluar përzierjen. Kur të kemi hedhur të gjithe vajin dhe ai është përthithur komplet e përziejmë për 30 sekonda me shpejtësi derisa majoneza të bëhet e trashë dhe me shkëlqim.

Shtojmë tani uthullën ose limonin, e rregullojmë sipas shijes për kripë e piper.

Shefi këshillon që nëse duam të kemi një majonezë më të lehtë, mund t’i shtojmë, në fund, 50-100g kos të bardhë shumë të trashë, ose djathë të freskët tip si philadelphia ose 2 lugë pana për kuzhinë, të rrahur më parë.

LEXO TE NGJASHME

Hello World!

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.