Kungull i pjekur me leng shege dhe arra

000000000000000000000000000 kungull

Pjata mund te konsiderohet antipaste per te shoqeruar pjatat e mishit te kuq apo djatherat e forte, me kripe. Por, ata qe duan mund ta konsumojne edhe vetem me shijen qe ka dhe ta konsiderojne nje pjate te shendetshme e te embel, per darke.

Perberesit:

▪ 4 feta kungulli
▪ 10ml vaj ulliri
▪ 100ml leng shege
▪ 100g arra

Pergatitja:

Presim kungullin ne feta jo shume te trasha dhe e veme ne furre per ta pjekur me temperature 220 grade per 10-15 minuta.

Ne kete kohe, pergatisim shurupin e sheges duke qeruar 1 kokerr te madhe shege.

I heqim te gjithe kokrrat dhe i shtypim qe te marrim lengun.

Ne nje tigan te vogel hedhim 2 luge gjelle sheqer, e leme pak ne zjarr dhe hedhim lengun e sheges qe te karamelizohet.

Veme kungullin ne pjate, hedhim shurupin mbi kungull dhe hedhim arrat dhe disa kokrra shege.

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.