Sikurse "indijankat"

0000000000000000000000000000000 indjanaket

Perberesit

veze
150 gr sheqer
200 gr miell
pluhur per pjekje
KREMI:
600 ml qumesht
pudinga vanilje
150 gr margarine
3 luge sheqer
sheqer vanilije
Pak çokollate e shkrire

 Hapat

1 Perzijme pluhurin e pudinges me 100 ml qumesht kurse pjesen tjeter e veme te vloje me sheqerin.
2 Kur qumeshti vlon shtojme pudingat e tretura dhe perziejme derisa te trashet pudinga.
3 Largojme nga zjarri dhe leme te ftohet duke perzier kohe pas kohe.
4 Pastaj perziejme margarinen me sheqerin derisa te behet nje mase kremoze dhe shtojme tek pudngat e ftohura.
5 Perzijme derisa te homogjenizohet kremi.
6 Ndajme te bardhet nga te verdhat e vezeve.
7 Te bardhat i perziejme ne shkume te forte,pastaj shtojme te verdat nje nga nje duke perzier vazhdimisht.
8 Ne fund shtojme dhe miellin e perzier me pluhurin per pjekje.
9 Masen e perziejme tanim me luge dhe mbushim kallepin e tullumbave ose ne munges e qesim ne nje qese te ciles i presim skajen ne gjeresi 2cm.
10 Masen e perziejme tanim me luge dhe mbushim kallepin e tullumbave ose ne munges e qesim ne nje qese te ciles i presim skajen ne gjeresi 2cm.
11 Masen nga qesja e qesim ne tepsi te mbuluar me leter per pjekje ne gjatesi 5-6 cm duke lene hapesire mes tyre.
12 Pjkeim ne furren e parangrohur 200 grade per 5 minuta.
13 Embelsirat ashtu te vakta i ngjesim nga dy mes veti me kremin e pergaditur me pare.
14 Nje pjese te kremti sipas deshires i shtojme cokollate te shkrire dhe dekorojme persiper me nga nje pjese te kafte e nje pjese te verdhe

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.