Gjevreke me susam

 000000000000000000000000000 gjevreke

Reçete mengjesi.

Perberesit:

• 250 gr. gjalpe

• gjysme gote me vaj luledielli ose vaj misri

• çerek ¾ gote çaji me sheqer

• 1 gote çaji me uthull ( molle ose rrushi )

• 1 veze ( e verdha brenda ne brume, e bardha per t’i lyer siper )

• 1 pako maja buke (10 gr)

• 1 luge kafe kripe

• 2 luge kafe salep

• 2 gota uji me miell si fillim (po deshi i hidhni sa te marri)

• Mjaftueshem susam

Pergatitja:

Perzjeme 2 gota me miell, kripen, sheqerin, salepin dhe soden , derisa te perfitojme nje mase homogjene, shtojme gjalpin dhe vazhdojme te punojme brumin edhe per pak kohe. Hedhim vajin, uthullen, te verdhen e vezes, dhe hedhim nga pak miell derisa te perfitojme nje brume te plote qe nuk ngjitet ne dore.

Brumi lihet te pakten per gjysme ore ne frigorifer. Pastaj i japim brumit formen e simiteve-gjevrekve (ose forma si te deshironi). Hedhim te bardhen e vezes ne nje pjate me pak kripe. Lyejme format e pergatitura ne te bardhen e vezes dhe lyejme ne te dy anet me susam, pastaj i veme te piqen ne furren e ngrohur me pare ne 170-180 grade, per 25-30 minuta.

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.