Embelsire me kokos dhe grize

0000000000000000000000000000 embel

Perberesit:

  • 6 ve
  • 200 gr margarine
  • 150 gr sheqer
  • 3 luge kakao
  • 6 luge qumesht
  • 400 gr miell
  • 1 qese pluhur paste
  • Pak krip
 

Sherbeti:

  • 3 luge sheqer
  • 200 ml qumesht

Kremi:

  • 750 ml qumesht
  • 8 luge griz(ermik)
  • Levoren e gjysem limoni
  • Nje luge leng limoni
  • 150 gr sheqer
  • 200 gr margarine
  • 150 gr kokos

Glazura:

  • 200 gr qokollate e zeze
  • 6 luge ajke e embel

Udhezimet:

Perzihen margarine me sheqer derisa te shkrihet sheqeri dhe pastaj kesaj mase i shtohet kripa dhe perzihet vazhdimisht dhe pastaj i shtohen vezet nje nga nje duke e perzier masen. Pastaj shtohet qumshti dhe mielli i perzier me pluhurin per pjekje dhe kakao dhe pasi te lyhet dhe permillet tepsia me madhesi 25 x 35 piqet ne temperature 180 grade per 35 minuta. Per sherbetin e bejme duke djegur sheqerin derisa te karamelizohet dhe pastaj i shtojme qumeshtin dhe pasi te jete zier dhe ftohur dhe pasi e lagim pandispanjen e leme te ftohet.

Per fillin e vlojme qumeshtin me grize (ermik) dhe sheqer dhe pasi te jete trashur masa  i shtojme levoren e limonit dhe lengun e limonit dhe ne fund fare e shtojme kokosin. Me fillin e ngrohet e lyejme pandispanjen e ftohur dhe te lagur dhe prape e leme te ftohet dhe pastaj e lyejme me glazuren e pergaditur me qokollate dhe ajke e leme te ftohet (qokollata shkrihet ne avull dhe perzihet me ajken e emebel).

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.