Embelsire Kungulli

0embe

Kungulli nuk mund të përdoret vetëm për byrek, por edhe për ëmbëlsira të shijshme si kjo, që shërbehet me krem sipër.
 
 
Përbërësit
     500 gr përzierje keku (të verdhë)
Përgatitja
1
Nxehim furrën paraprakisht në 175 gradë C dhe lyejmë lehtë me yndyrë një tavë pjekjeje
2
Lemë mënjanë 1 filxhan përzierjeje keku. Përziejmë mirë përzierjen e mbetur të kekut me gjalpë të shkrirë dhe 1 vezë .
3
Përzierjen e përhapim në fund të tavës të përgatitur për pjekje.
4
Në një tas të madh përziejmë kungullin, sheqerin kaf, qumështin, 3 vezë dhe erëzat. I përziejmë mirë dhe e hedhim këtë përzierje mbi përzierjen e kekut në tavën e pjekjes.
5
Në një tas të vogël me një blender pastiçerie, ose në një procesor ushqimi, përziejmë gjalpin e ftohur dhe sheqer të bardhë derisa përzierja të ngjajë me një tul buke të trashë. E hedhim nga pak mbi përzierjen e kungullit. Hedhim sipër tyre edhe arrat e copëtuara.
6
E pjekim për 45 deri në 50 minuta, deri sa të marrë ngjyrë të artë sipër.

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.