Patate Furre me Hudhra dhe Rozmarinë
Patate Furre me hudhra dhe rozmarinë janë shoqëruese perfekte, sidomos për mish apo gatime të tjera. Janë mjaft aromatike dhe shumë të shijshme.
- 1 kg patate (të qëruara)
- 2 degë rozmarinë
- 3 thelpinj hudhër
- 30 ml vaj ulliri
- kripë
- piper(të bluar në moment)
Përgatitja
Presim patatet në gjysmë për së gjati dhe pastaj në rreze rreth 2 cm.
U heqim gjethet degëve të rozmarinës dhe i grijmë sa më hollë që të mundemi.
Më pas qërojmë dhe grijmë hollë hudhrat.
I hedhim patatet në një tepsi të përshtatshme dhe i përziejmë mirë me kripën, piperin e bluar në moment, rozmarinën, hudhrën dhe vajin e ullirit.
I pjekim në furrë në 180 gradë për rreth 30 minuta. Janë garniturë perfekte për mishëra të pjekur në furrë dhe po kaq, për produktet e skarës.