Embelsire me Kivi

6525188 orig 614x409

Përbërësit:

220gr biskota,
80gr gjalpi,
300gr ajkë,
300gr jogurt të pemëve (me shije kivi, dredhëz),
150gr sheqer pluhur,
15gr xhelatinë (1 qeskë e gjysmë),
100ml ujë,
3-4 kivi.

Përgatitja:

Së pari grimcojmë biskotat, ia shtojmë gjalpin e shkrirë duke i përzierë. Masën e fituar e mbulojmë fundin e tepsisë (tepsi për kek e cila hapet anash ) duke e shtypur mirë.

Kremi:

Xhelatinën e vendosim në një enë të vogël me dy, tri lugë ujë, pjesën e mbetur të ujit e ngrohim, por jo të vlojë. Pasi uji të jetë gati shtojmë xhelatinën e cila ka qëndruar rreth 5 min. duke i përzier.
Në anën tjetër përziejmë ajkën, jogurtin, sheqerin dhe në fund shtojmë xhelatinën e përgatitur.

Kivin e ndajmë si në foto, e vendosim përmbi brumin nga biskotat dhe anash, pastaj shtojmë masën nga jogurti. Në këtë mënyrë shkon në ftohës ku duhet të qëndrojë së paku 2-3 orë.

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.