Midhje me Portokall dhe Xhenxhefi

midhjemeportokall5456

Midhjet e gatuara me portokall dhe xhenxhefil do t'i mbani mend shumë gjatë, pasi janë jashtëzakonisht të shijshme dhe për më tepër, gatuhen shpejt.

Përbërësit

Përgatitja
1
Pastroni mirë midhjet dhe me ndihmën e një thike largoni papastërtitë e guackës.
 
2
Shpërlajini mirë me ujë të rrjedhshëm.
 
3
Qëroni portokallin dhe lëkurën priteni në shirita të hollë.
 
4
Ndajeni portokallin përgjysmë dhe shtrydheni.
 
5
Lëngun lëreni mënjanë.
 
6
Hidhini midhjet në një tigan që nuk ngjit dhe gatuajini në zjarr të fortë deri kur të hapen.
 
7
Kur midhjet fillojnë të hapen hidhni verën e bardhë dhe lëngun e portokallit.
 
8
Kur midhjet të jenë gati lerini mënjanë dhe qëroni xhenxhefilin dhe kulloni lëngun që kanë lëshuar midhjet.
 
9
Lëngun hidheni në një tigan tjetër dhe vëreni në zjarr, shtoni aty xhenxhefilin e grirë në rende, rripat e lëkurës së limonit, majdanozin e grirë dhe piper sipas dëshirës.
 
10
Gatuajeni për disa minuta deri kur lëngu të trashet paksa.
 
11
Hiquni midhjeve gjysmën e guackës, atë bosh, dhe vendosini në pjatë.
 
12
Spërkatini me salcën e përftuar dhe servirini menjëherë

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.