Byrecka te mbushura me kremvice te tymosur

ByreckaSALC

PERSHKRIMI I RECETES

Përbërësit

• 125 gr salcë kosi

• kripë • 4 lugë gjelle vaj

• 4 lugë gjelle qumësht

• 1 vezë

• 250 gr miell

• 1 e bardhë vezë

• kremviçe e tymosur

Përgatitja

Në një tas të madh përziejmë miellin, kripën, salcën e kosit, yndyrën, 1 kokërr vezë.

Pasi e keni bërë brumin lëreni për 10 ose 20 minuta.

Nxehni furrën në 2500C.

Hapni brumin petë të hollë dhe priteni në formë drejtkëndëshi. Në çdo drej-tkëndësh vendosni kremviçe të tymosur me djath dhe nëse dëshironi edhe kaçkavall të butë.

I mbështillni drejtkëndëshat në role, vendosini në tepsi, lyeni me të bardhë vezë, spërkateni me qumësht dhe piqini në furrë.

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.