Një recetë për kek të…kripur

kekmekripe48759

Kekun mbase kemi mësuar ta shijojmë vetëm të ëmbël, por ai ka gjithashtu të njëjtën shije edhe në versionin e tij të kripur. Mund ta përgatisni si pjatë kryesore të ditës ose si një pjatë shoqëruese.

Kek i kripur me bejkon dhe ullinj

Përbërësit:

6 filxhanë miell
1 filxhan vaj ulliri
2 filxhan kos
4 lugë kafeje baking bowder 
6 vezë
10 feta bejkon
1 ½ filxhanit djathë
10 ullinj pa farë
Kripë
Miell dhe gjalpë për tepsinë

Përgatitja:

Në një enë të madhe vendos vezët e rahura, vajin, kosin, djathin, bejkonin, baking powder-in, kripën, ullinjtë dhe miellin. Përzieji deri sa të formohet një brumë i butë i njëtrajtshëm.

Lyeni me gjalpë një tepsi të vogël ose formën e kekut dhe shtoni masën. Piqeni në 180 gradë për 55-60 minuta.

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.