Ëmbëlsirë me miell orizi, ja receta

download147

Përbërësit:
-500ml ujë

-500ml qumësht

-200gr sheqer

-200gr grizë

-100gr çokollatë.

Kremi:
-1 liter qumësht

-4 puding vanilje

-10 lugë sheqer

-150gr margarinë

-200ml ajkë për ëmbëlsira.

Glazura:
-150gr çokollatë

-3 lugë vaj

-50gr margarinë

-2 lugë sheqer pluhur

- 5 lugë qumësht.

Përgatitja:
Perziejme ujin dhe qumeshtin, shtojme grizen dhe sheqerin.

Perziejme vazhdimisht derisa te trashet kremi.

Largojme nga zjarri, shtojme cokollaten e coptuar dhe perziejme derisa te behet nje mase homogjene. Masen e shtrijme ne kallep te lyer lehtas me margarin ose vaj.

Perziejme pluhurin e pudingave dhe sheqerin me 250ml qumesht te ftohet kurse pjesen tjeter te qumeshtit e veme te vloje.

Perziejme pluhurin e pudingave ne qumeshtin qe vlon dhe ziejme derisa te trashet pudinga duke perzier vazhdimisht.

Pudingen e largojme nga zjarri. Perziejme kohe pas kohe qe most e formoje shtrese persiper derisa te ftohet.

Margarinen e perziejme me mixer derisa te behet nje mase kremoze. Shtojme tek pudinga e ftohur dhe perziejme se bashku.

Ajken e embel e tundim ne shkume te traseh dhe perziejme tek pudinga e ftohurdhe perziejme prap.

Kremin e pergaditur ne kete menyre e qesim tek shtresa me grize e ftohur mire tani.

Per glazuren qesim ne nje ene cokollaten e coptuar, margarinen, vajin, sheqerin pluhur, qumeshtin te cilat I perziejme dhe pasi te njetrajtesohet masa e qesim tek shtresa me kremin e ftohur mire dhe rrafshojme.

 

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.