Supë peshku me karrota, ullinj dhe patate

 

supee111111

Përbërës:

– 400 gramë patate,

-1 qepë,

-4-5 ullinj,

-2 thelpinj hudhre,

-2 karrota,

-2 lugë gjalpë,

-1,5 litër supë viçi,

-2 dl shtalpë për zierje,

-mëlmesa të përziera, piper i zi.

Si përgatitet masa;

Në fillim qërojmë dhe grijmë qepët dhe hudhrat, më pas patatet të cilat i presim në kubikë. Hedhim pak gjalpë në tigan dhe skuqim qepën dhe hudhrat, pastaj shtohen patatet, të gjitha këto produkte zihen derisa të zbuten patatet. Supa e përgatitur miksohet, shtohen në të shtalpa për zierje dhe mëlmesa sipas shijes. Në fund, shtohen topthat me mish peshku dhe zihen pakëz.

Ndërsa për përgatitjen e topthave të peshkut, në fillim do të ziejmë spinaqin në ujë me kripë, gjithashtu dhe peshkun më pas i hiqen halat dhe mishi bluhet në makinë për bluarjen e mishit.Në një enë të përshtatshme bashkohen spinaqi i zier, peshku i bluar, veza dhe bollguri, të gjitha përzihen mirë, shtohen mëlmesa sipas shijes dhe mase lihet të qëndrojë për 5 minuta.

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.