Si të përgatisim gurabije, ja receta e thjeshtë

dddd

Përbërësit:

-1 margarinë
-1 gote sheqer
-1 gote kos
-2 vezë
-1 pluhur paste(pecive)
-1 sodë bikarbone
-700 gr miell

Hapat
1.Puteri ose margarini , shkrihet vetëm pak ,pastaj tundet me sheqer dhe i shtohen kosi , vezët, soda,peciva dhe mielli.

2.Brumi duhet të jetë mesatarisht i butë, pastaj ndahet në toptha të cilat rreshtohen në tepsi të lyer me yndyrë. Tepsia futet në furrë të nxehtë dhe lihet për 40 – 50min.

3.Në temperaturë prej 200 C gurabijet qëndrojnë të freskëta disa ditë, dhe për këtë arsye janë përgatitur shumë shpesh për piknik ose udhëtime të gjata.

 

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.