Byrek i ëmbël me krem pastiçerie

qumeshtor me pete ok 750x500

Byrek të ëmbël me një krem të përgatitur me qumësht, vezë, miell dhe sheqer. Të spërkatur me sheqer pluhur dhe kanellë.

Përbërësit:
-5 petë shtëpie

- një filxhan me vaj dhe gjalpë

-pak sheqer pluhur

-pak kanellë.

Përbërësit për kremin:

- 1,5 litër qumësht

-8 lugë gjellë me miell

-6-8 lugë gjelle me sheqer

- 1 lugë gjelle gjalpë

- pak kripë dhe 2 vezë.

Përgatitja:

Në fillim përgatisim kremin. I hedhim të gjithë përbërësit për kremin, përveç vezëve, në tenxhere të ftohta siç janë dhe trazojmë gjithmonë derisa të trashet si krem. 

E heqim nga zjarri, e lemë 10 min të bjerë temperatura e zierjes dhe hedhim vezët e rrahura me nje pirun. 

Trazojmë dhe e lemë të ftohet derisa të hapim petët. Lyejmë tepsinë me përzierjen vaj+gjalpë dhe shtrojmë petët një nga një duke sperkatur me pak sheqer  pluhur, kanellë dhe vaj+gjalp. 2 petët e para i hapim edhe jashtë tepsisë ndërsa 3 të tjerat i hapim brenda tepsisë. 

Hedhim kremin, palosim anët e petëve që kanë dalë jashtë tepsisë duke i sperkatur edhe anët me sheqer dhe vaj. 

Hedhim pak vaj sipër kremit dhe e pjekim për rreth 40 min në 180 - 200 gradë. Kur e presim në copa spërkasim me sheqer pluhur dhe kanellë. 

Sheqer hedhim pak që të mos dalë e embël shumë.

 

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.