Rizoto me xhinxher, kungulleshka dhe karkaleca

00.2rizoto867210254

Rizoto ka një shije akoma më të veçantë kur përgatitet me oriz“Scotti” dhe vaj ulliri “Monini”. 

Përbërësit: 

1 gotë oriz (oriz “Scotti”)
3 lugë oriz (oriz “Scotti Gran Nero”)
7 karkaleca
1 kungulleshkë
gjysmë kokrre xhinxher
gjysmë kokrre qepë
1 thelpi hudhër
1 gotë verë e bardhë
1 gotë ujë
vaj ulliri (“Monini”)
kripë
piper
majdanoz

Përgatitja:

Prejeni kungulleshkën dhe qepën në copa të vogla, ndërsa xhinxherin në feta të holla.

Skuqni qepën në një tigan me vaj ulliri “Monini”. Shtoni 1 gotë oriz “Scotti” dhe skuqeni për disa minuta. Hidhni 1 gotë ujë dhe lëreni të ziejë.

Në një tigan tjetër me pak vaj ulliri “Monini” skuqni hudhrën e copëtuar. Shtoni karkalecat dhe xhinxherin dhe skuqini për disa minuta.

Hidhni 1 gotë verë të bardhë, kripë dhe piper. Shtoni kungulleshkën, orizin e gatuar dhe 3 lugë gjelle oriz “Scotti Gran Nero”. Shtoni pak majdanoz dhe përziejini mirë.

Hidheni në një pjatë për servirje dhe dekorojeni me majdanoz.

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.